Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. június 8.

2011.06.08

 Bocsánat, hogy kerek öt napja ide se pipáltam. De mentségemre legyen mondva, hogy közben továbbra is jól éreztem magam a Kirchentagon, utána meg hazaérve hajnalig tartóan írogattam a cikkeket.

Azonban fátylat rá, inkább csinálok gyorsan egy újabb képgalériát. A fotókhoz meg itt fűzök magyarázatokat.

A postaláda. Amint látjátok, kifejezetten nekem integetett! :) Nem volt nálam levél, vagy laposkép, hogy kipróbálhattam volna, mennyire megbízható a barátságunk, de legközelebb majd ilyen eshetőségre is felkészülök!

Az oltár. Ez a Dreikönigskirche (háromkirályok) megmaradt oltára. Ugyanis ezt a templomot is a földig bombázták a 2. világháborúban. Amikor pedig újraépítették, mementónak meghagyták ezt. Számomra nagyon megrendítő volt, mert Jézus van rajta, amint hívja, várja a lámpásaikkal a lányokat - a tíz szűz példázata. És igen, ez az oltár és kép megmarad - Jézus még akkor is várja az embereket, ha azok a földig rombolják a templomot. Másfelől pedig nem tudjuk, hogy mikor jön el a vég, mint ahogy a németek sem tudták, melyikük fog a következő pillanatban meghalni. Vajon kinek volt tele a lámpása és kinek volt üres, ahogy a példázatban is szerepel?

A büki bábcsoport. Ők is felléptek, és szuperul képviseltek minket! Ezek előtt a gyerekek előtt le a kalappal, mert az egész darabot két nyelven adták elő - magyarul és németül. Nem hibáztak, nem nevették el magukat, és a díszletek meg a bábok mind maguk készítette volt!

A pitypang. Hát ez magáért beszél. Órákig el tudtam volna nézegetni.

Mózes. Igen, igen, a találkozó végére épp odaért ő is a kőtábláival együtt!

A záró istentisztelet. Az Elba partján felállított színpadon. A képen rajtalévő tömeg csak egy töredéke az ott levőknek, meg a héten a Kirchentagon megfordulóknak. De a fotóról is jól látszik, milyen hőség volt-  a végén nem győzték a mentősök az ájult embereket kihordani a tömegből. Viszont az egész alkalom nagyon hangulatos volt. És amikor bejelentették, hogy két év múlva Hamburg ad otthont a Kirchentágnak, a háttérben 34 kajak meg kenu húzott el a vízen.

Úgyhogy írjátok be a naptárotokba: Hamburg, 2013. május eleje! 

 

 

A mappában található képek előnézete Drezdai Kirchentag

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2113 Erdókertes Pálya u 10.

(Szabó György, 2011.06.12 14:38)

:) Jó ötlet a Rohamcsigásokkal!

Drezda

(selyemakác, 2011.06.10 21:54)

Hű, most nagyon zavarba hoztál - úgy tűnik, nagyon vissza kell mennem, mert az általad említett helyek közül bizony nekem igencsak kimaradt néhány... Én csak a Kirchentagon voltam, kimaradtak a turista helyek. Majd a Rohamcsigákkal! :) Viszont délben fent voltam a Dreikönigskirche tornyában, amint a több mázsás harang bim-bammozott! Nagy élmény volt!!! Ráadásul sokkal rosszabbra számítottam hangosságilag.

2113 Erdőkertes Pálya 10.

(Szabó György, 2011.06.10 12:06)

Drezda! Fiatalságom egyik szív közeli városa! Jók a képek szinte a helyszínre varázsolja a nézőt. Ott ittam életem legmelegebb sörét, és ott ettem az egyik legfinomabb sztéket. A Zwinger lenyűgöző képei a Grüne Gewölbe és a kínai porcelán gyűjtemény is feledhetetlen. Kedvencem a Pillnitzi kastély, ahol a lépcsők az Elbába vezetnek. A kertben a halvaszületett hercegnő síremléke, akit ,,utolsó kívánságára" oda temettek. Persze Meissen is ott van a szomszédban, és útba esik Radebeul is, ahol nagyon finom a sör. Hidegen is ittunk belőle. Végül:II. Frigyes Ágost szász király szobra néz szembe Luther Mártonéval. Láttad? Biztos!