Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. január 6., vízkereszt napja

2011.01.06

Hű, hát ma három jó dolgot is fel tudok sorolni a napból, aztán meg négy lesz belőle - csak hogy irigykedjetek!

Délelőtt 10-kor már ott toporogtam a Nemzeti Múzeum lépcsőjénél, hogy ismét megnézzem a Széchenyi-kiállítást. Ráadásul úgy érezhettem magam, mint a fontos emberek, akiknek az érkezését a rádión leadják, így aztán minden ajtó csak úgy kinyílik. Ez meg úgy történt, hogy mivel most írok is a kiállításról, a fotózáshoz engedélyt kellett kérnem. A Nemzeti Múzeumban ez pedig valamelyik főosztály engedélyével mehet. Na ez viszont idő, ami most nekem meg nagyon nem volt. Ezért telefonon kértek számomra az információnál engedélyt, amit meg is kaptam. Hogy persze ennek a kiállításon is nyoma legyen, valami matricát akartak szerezni, hogy azzal megbélyegeztessem. Az egyik biztonsági őr viszont felajánlotta, hogy beszól a rádión a teremőrök főnökének, hogy szóljon a teremőröknek, hogy jövök, és a látszat ellenére van engedélyem. Innentről pedig hirtelenjében minden illetékes körülöttem forgott: az egyik matricáért szaladgált, a másik tényleg rádiózott egyet, úgyhogy mire a teremhez értem, a vörös szőnyeg legördült a lépcsőkön, a 4 méter magas ajtók maguktól kinyíltak, a teremőrök pedig sorfalat álltak a bejáratnál.  Megpaskoltam az arcukat, a fickóknak barackot nyomtam a fejükre, és mondtam, hogy menjenek csak vissza a helyükre, nem kell ez a nagy hűhó.

A kiállítás nagyon jó - bár mondjuk én elfogultan Széchenyi-párti vagyok. Az utolsó előtti résznél pedig bele lehet bújni korabeli ruhákba! Hihetetlenül csábító volt - lehet, hogy még egyszer elmegyek emiatt.

A második jó dolog az az a kecskeméti, vízkereszti prédikáció volt, amit az interneten hallgattam meg, ha már otthon nem tudtam elmenni ma templomba. Jó dolog is tud lenni ez a modern technika!

A harmadik remekség az az interjúkészítés volt, amit este készítettem Blatniczky László gyermekorvossal. Annyira jó, hogy  ilyen megbízható, remek orvosok is vannak! A cikket meg elolvashatjátok majd az EvÉletben! (Most megyek még megírni...)

A ráadás meg az, hogy lehet, hogy megoldódik a telefonos problémám. Ugyanis betegeskedik aszegény, a szervízbe meg sehogy sem jutottam el vele, de ma kiderült, hogy nagyon ócsóért tudok akciós, új készüléket venni. Már ezt sem bánom, mert szegényt eddig csak az mentette meg néhányszor a kukában való landolástól, hogy szükségem volt telefonra.

Befejezésül pedig egy felirat egy maratoni futó trikójának a hátáról: "Uram, add, hogy legyen valaki mögöttem is, aki ezt a feliratot elolvassa!" 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.