Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. január 11.

2011.01.11

Köszönöm, aki segített ma a névadó procedúrában! Még a héten nyitott a dolog, aztán összesítek és eredményt hirdetek!

Nektek milyen volt a mai napotok? Tudom, hogy volt köztetek, aki ma sokat utazott kis hazánk egyik pontjából a másikba, míg mások küzdöttek a munkahelyükön az idővel.

Nekem jól indult a napom, mert reggel együtt utaztam az unokatestvéremmel és a 2 és fél éves kisfiával. Tamáska még abban a korszakában van, hogy tolmácsgépet kell hozzá használni - ez jelen esetben az anyukája volt. Ismeritek azt az érzést, amikor egy hangzósor jön ki a gyerekből, ami akármi is lehet. Mit mondott? - kérdezi ilyenkor az ember. Jól van, anyuci! - mondja a fordítógép. És belegondolva tényleg!

Ilyenkor mindig elmesélem, hogy annak idején, amikor először voltam Észak-Írországban, és próbáltam pánikszerűen felvenni a helyiek anyanyelvi stílusát, akkor a gyerekektől tanultam a legtöbbet. Igaz, hogy egyfelől duplán voltam hátrányos helyzetben: nemhogy kiválóan beszélték az angolt, mint anyanyelvüket, de az amúgy is különleges északír akcentusba belekevertek egy kis gyerekkori selypítést vagy egyéb beszédhibát. Hát képzelhetitek. Cserébe viszont ők a legtürelmesebb tanárok! Addig ismétlik a mondandójukat, amíg a csökevényes agyú, gyenge értelmű külföldi - ez voltam én - végül össze nem rakja a mondatok értelmét. Én nagyon hálásak vagyok nekik!

A mai nap másik nagyszerű élménye az volt, hogy sikerült - persze fenti segítséggel - már 8-kor kimondani az áment az eheti lapszámra, és elkezdeni küldeni a nyomdába!!! Akik dolgoztak már nálunk, azok tudják, micsoda ritkaság és ajándék ez, főleg, hogy a hivatalos küldési határidőnél, az este 9-nél finoman szólva nagyon sokszor remeg a léc...

És olvastam ma egy nagyon morbid viccet, bocsánat, elmondom nektek is, mert valahogy belémragadt. Hátha majd most el is felejtem!

A többszörös bűnözőt az elkövetett bűnei miatt villamosszékbe ültetik. Az őr megkérdezi tőle, van-e utolsó kívánsága.

-Igen - mondja az elítélt.

-És mi lenne az?

-Fogja meg a kezem!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.